» » » Nazmi Faiz Mansor berhenti kerana dibuli?Sekarang ini dunia sukan tanah air digemparkan dengan isu pemain bola sepak Harimau Muda A, Nazmi Faiz Mansor, 19 yang berhenti dari terus bermain dengan Kelab Portugal SC Beira-Mar. Diberitakan bahawa Nazmi mendapat gaji berjumlah RM300,000 sebulan.
Ramai pemain bola sepak yang tercari-tercari peluang untuk beraksi dengan kelab luar negara apatah lagi dengan kelab seperti SC Beira-Mar. Anehnya ialah peluang itu seolah-olah dipersiakan oleh Nazmi setelah belumpun tidak sampai setahun bermain dengan kelab berkenaan beliau membuat keputusan mengejutkan untuk kembali ke Malaysia dan tidak akan kembali lagi ke bumi bekas negara penjajah itu.
Apakah rahsia dan sebab sebenar yang membuatkan pemain berbakat dan berpotensi besar ini membuat pusingan ‘U’ yang bakal memberi impak kepada dunia bola sepak Malaysia yang penuh dengan kontriversi dan populariti ini.
Apakah kerana isu masalah pembayaran gaji? Kalau gaji tidak dibayar, kenapa tidak di saman kelab berkenaan?
Jika beliau mempunyai masalah dengan teman wanitanya? Isu tersebut tidak seharusnya menjadi menjadi masalah besar kepadanya selaku pemain profesional?
Ataupun adakah Nazmi telah “dibuli” sehingga membuat keputusan yang mungkin akan memusnahkan periuk nasi dan karier bola sepaknya untuk jangka masa panjang. klik

About Street Writer

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

No comments:

Leave a Reply