» »Unlabelled » Penyokong hanjing buat kecoh

Pertelingkahan itu tercetus apabila dua anggota polis bertemu dengan Tian Chua dan peguamnya di kantin kompleks mahkamah tersebut sebelum kesnya bermula.
Kedua polis itu menyatakan hasrat untuk menahan Tian Chua di dalam lokap mahkamah, akan tetapi mereka dihalang oleh peguam MP Batu itu, Latheefa Koya.
Menurutnya, Tian Chua tidak perlu ditahan di dalam lokap kerana beliau sendiri telah hadir dan bersedia untuk kes berkenaan.

“Tujuan untuk menahan seseorang sebelum di dakwa adalah memastikan dia hadir ke mahkamah. Dalam kes ini Tian sudah pun hadir ke mahkamah bersedia untuk didakwa.
“Jadi mengapa nak tahan dia di lokap, tidak ada keperluan,” katanya,” tegas Latheefa, sambil berkata pihaknya tidak membenarkan Tian Chua ditahan.
Difahamkan Tian Chua akan didakwa dibawah Seksyen 4, Akta Hasutan ekoran kenyataan yang dikeluarkan berhubung kes di Lahad Datu Sabah di laman sosial twitter. Klik SINI

About Detektif Conan

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

1 comments:

  1. Buat bapa didengar Latifah tu. Dia mesti kata begitu, sebab Tian tu kan member dia. Jalankan undang-undang, undang-undang tidak mengenal siapa.

    ReplyDelete