» » Undi Pas dapat 17000 peluang pekerjaan?“Wahai orang-orang yang beriman tepatilah janji-janji.” (al-Maidah:1)

Malah, dalam ayat lain Allah menerangkan bahawa mereka yang sentiasa menunaikan janji adalah dianggap sebagai golongan yang beriman, yang benar dan bertakwa kepada Allah s.w.t., seperti firman-Nya yang bermaksud:

“…..Dan perbuatan orang-orang yang menyempurnakan (menepati) janjinya apabila mereka membuat janji……” – (Al-Baqarah:177)

Oleh yang demikian mereka yang gemar berbohong atau sering memungkiri janjinya merupakan tanda-tanda adanya sifat nifaq atau ‘MUNAFIQ’. Malah junjungan besar kita nabi Muhammad SAW ada bersabda berhubung perkara ini.

Baca seterusnya d SINIHULU TERENGGANU 12 Mac - Sepuluh tawaran awal dalam manifesto Pas Terengganu menjelang Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) merupakan antara janji yang gagal ditunaikan Pas semasa mentadbir negeri ini selama sepenggal bagi tempoh 1999- 2004.

Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Ajil, Datuk Rosol Wahid berkata, ketika Pas memerintah di Terengganu, parti itu juga gagal membawa perubahan kepada negeri ini walaupun mendapat mandat penuh daripada rakyat.


Pas tidak akan mampu melaksanakan janji dalam manifesto itu dan ini terbukti apabila gagal menunaikan janjinya ketika memerintah Terengganu dahulu, katanya di sini hari ini.

Manifesto Pas itu antara lain menawarkan untuk menyediakan 17,000 peluang pekerjaan dalam tempoh masa tiga tahun memerintah, pengecualian cukai pintu, bekalan air percuma, menyerah balik tanah terbabit projek perumahan kerajaan, cuti bergaji 30 hari kepada kakitangan awam kematian suami, projek dan skim khas rakyat miskin.


Beliau berkata, Pas sepatutnya menyelesaikan masalah di Kelantan dan Kedah terlebih dahulu seperti masalah bekalan air di Kelantan dan penebangan balak berleluasa di Kedah sebelum menabur janji di Terengganu.

Rosol yang merupakan antara empat Adun Barisan Nasional (BN) yang berjaya mempertahankan kerusinya ketika Terengganu jatuh ke tangan Pas, berkata rakyat Terengganu sudah tahu menilai kerajaan mana yang mampu membela nasib rakyat dan siapa pemimpin yang boleh dipercayai dan menepati janji. — BERNAMA

About Street Writer

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

No comments:

Leave a Reply