» » Eksklusif PRU 13 : Rahsia yang rakyat wajib tahu! !!Part 24

Apa dah jadi dengan dap apabila orang no 2 dap Sabah umum keluar parti dsn masuk upco.

DAP Sabah hari ini menerima tamparan apabila Naib Pengerusinya, Edward Ewol Mujie bertindak keluar parti dan menyertai parti Pertubuhan Pasokmomogun Kadazandusun Murut Bersatu (UPKO).

Edward yang menyerahkan borang keahliannya kepada Presiden UPKO, Tan Sri Bernard Dompok dalam majlis di Kampung Putaton di sini, merupakan individu berpengaruh DAP Sabah yang kedua bertindak meninggalkan parti itu dalam tempoh seminggu.
Minggu lalu, Ketua DAP Kepayan, Stephne Jimbangan bertindak demikian bersama 128 penyokongnya dan menyertai UPKO.
Edward berkata, antara penyebab utama tindakan nekadnya itu adalah tertarik dengan usaha gigih tiga parti utama komponen Barisan Nasional (BN) di Sabah iaitu UPKO, Parti Bersatu Sabah dan Parti Bersatu Rakyat Sabah untuk menyatukan etnik Kadazandusun Murut melalui program 'Gelombang Tataba' (Perpaduan).
"Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak juga ikhlas melaksanakan pelbagai program transformasi termasuk menunaikan janjinya untuk menghapuskan Akta Keselamatan Dalam Negeri," katanya.

Kenapa rakyat perlu tolak pakatan kerana pemimpin mereka sendiri sudah hilang kepercayaan kepada parti tang didokongnya sejak sekian lama...

Gambar di bawah skdr untuk kita berfikir

About Detektif Conan

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

No comments:

Leave a Reply