» » Pengasas Arab Malaysian mati ditembak

Lebih kurang 12.30 tangahari seorang lelaki usia emas ditembak mati di hadapan sebuah tokong Cina. Si mati bernama Hussain Ahmad Najadi. Umur75 tahun dengan isteri bernama Cheong Mei Kuan umur 49 tahun telah datang ke kuil ini atas permintaan penjaga tokong bernama Lim Sook yee untuk berbincang dgn satu lelaki cina bernama Dato Richard Morais berhubung pembelian saham harta kuil cina kedai 3 tingkat di jln berangan sebanyak Rm300, 000 ribu.

Perjumpaan antara disimati , isterinya dan Dato Richard mengambil masa lebih kurang 20 minit dan Dato Richard telah keluar dari kaw kuil. Selepas itu simati dan isteri telah duduk di kuil cina dengan penjaga kuil utk bincang hal2 lanjut.

Selepas beberapa minit selepas simati dan isterinya berjalan ke kereta dekat kaw parking telah di tembak oleh satu lelaki cina. Simati ditembak dengan dua das tembakan menggunakan senjata jenis 9mm luger di dada dan 4 di bahagian rusuk kiri manakala isterinya terkena tembakan satu das di pergelangan tangan kiri dan satu das di peha kanan.

Simati mati di tempat kejadian manakala isterinya terima rawatan di hospital Tung Shin.

Saspek di percayai 3 lelaki cina lingkungan umur 35-40 tahun yg datang dan tunggu luar kuil cina semasa perjumpaan simati dgn Dato Richard diadakan.

Motif sebenar belum pasti tetapi di percayai mungkin ada kaitan dgn wang pampasan Rm300 ribu yg di tuntut dari pihak kuil sejak kebelakangan ini.

Ps: kejadian tembakan semakin menjadi jadi sekarang ini. Inilah akibatnya apabila Ordinan Darurat dan ISA yangvtelah dimansuhkan.

Inilah yang pembangkang mahukan. Mereka mahukan sebuah negara yang kacau bilau. Mereka ingin menunjukkan bahawa kerajaan hari ini tidak mampu mentadbir kerajaan.

Walhal segala kekalutan dalam negara berpunca daripada tindakan pembangkang yang mahu ISA dan OA dimansuhkan.

About Detektif Conan

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

No comments:

Leave a Reply