» » PRK Kuala Besut : Undi awal... BN dahului Pas...

Calon BN Terengganu, Tengku Zaihan Che Ku Abdul Rahman diramalkan telah mendahului calon Pas berikutan ramai tentera dan keluarga yang datang mengundi semalam.

Menurut sumber, di kem itu sahaja sekurang-kurangnya calon BN mendapat 700 undi dari 911 pengundi yang keluar mengundi semalam.

Ini berdasarkan kemenangan besar dalam PRU 13 yang baru lalu di kedua peti undi berkenaan.
Sejumlah 79.36 peratus keluar mengundi pada pengundian awal bagi pilihan raya kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri Kuala Besut yang berlangsung di Dewan Serbaguna Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) Gong Kedak.

Walaupun sasaran Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) agar 95 peratus keluar mengundi, tetapi kurang 16 peratus sahaja.

Pengarah SPR Terengganu, Encik Fakhrul Razi Ab Wahab berkata selepas tempoh pengundian awal tamat tepat 5 petang, hanya 911 daripada keseluruhan 1,148 anggota tentera dan pasangan serta polis yang layak mengundi telah keluar menunaikan tanggungjawab masing-masing.

Pusat pengundian awal di TUDM Gong Kedak membabitkan dua peti undi yang akan disimpan di lokap Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Besut sehingga hari penjumlahan rasmi undi pada Rabu ini (24 Julai).

About Street Writer

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

1 comments:

 1. Assalamualaikum,

  Ada produk atau barangan untuk dijual?

  Ada perniagaan atau perkhidmatan untuk dihebahkan?

  Ingin membeli atau melihat pelbagai jenis produk dan barangan

  Layarilah www.produkmuslim.info

  Daftar segera ia percuma

  Terima kasih

  ReplyDelete