» » KRONOLOGI : ISU SURAU DI KAWASAN PERINDUSTRIAN GONG BADAKDisember 2013 : Sebuah surau mula dibina oleh Mohd Maliki bin Endut di sebuah simpang di Kawasan Industri Gong Badak.

15 Disember 2013 : Pejabat Tanah Daerah Kuala Terengganu mengeluar notis pemberitahuan bahawa surau itu dibina di atas rizab jalan secara tidak sah.

10 Januari 2014 : Mohd Maliki menulis surat kepada Pejabat Tanah Daerah Kuala Terengganu memohon untuk membina sebuah surau di atas tanah milik syarikatnya, Gabungan Pemborong Quarry Sdn. Bhd. di lot 14066.

■ Surau mula dibina pada Disember 2013 tetapi permohonan dibuat pada Januari 2014.

■ Walaupun notis pemberitahuan telah dikeluarkan pada 15 Disember 2013, pihak Mohd Malik tetap meneruskan pembinaannya sehingga 2015.

■ Permohonan dibuat untuk membina surau di atas lot 14066 milik Mohd Maliki, tetapi pembinaanya dibuat di atas rizab jalan milik kerajaan. Mohon tempat lain, bina tempat lain!

14 April 2015 : Penguatkuasaan dijalankan oleh Pejabat Tanah Daerah. Mohd Maliki mengakui perkara tersebut dan bersetuju untuk mengosongkan tanah rizab jalan tersebut. Surau tersebut masih belum siap sepenuhnya, belum diguna, tiada elektrik dan air.

About Street Writer

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

1 comments:

  1. SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA

    ReplyDelete