» » Adam Adli terima akibat...


Mahasewel Adam Ali telah diserang penduduk kerinchi... kerana kebodohannya yang mencampuri urusan penduduk setempat, kononnya mahu berjuang mempertahankan mereka tetapi kejadian sebaliknya apabila penduduk kerinchi naik bengang dengan Adam Adli yang masuk campur urusan rumah tangga orang lain,Mengakibatkan Mamat Adam ni ditumbuk.

Nasib Adam Adli ni terselamat apabila POLIS backup mamat ni, yang dulu mamat ni maki hamun... kutuk-kutuk kini tolong jaga keselamatan mamat ni..

Kita pun boleh lihat rakyat pun tolak balaci-balaci anwar ni terutama pelajar-pelajar mahasewel seperti Adam Adli ni.. yang rosak pemikirannya diracuni Parti Kelentong Rakyat (PKR)

Kes ini terjadi apabila... Nurul Izzah tak buat kerja di Lembah Pantai.

Tapi satu perkara yang dia cukup suka buat ialah untuk menggagalkan usaha baik Kerajaan demi kepentingan politik sempitnya sendiri. Sebagai contoh, bila dia cuba menggagalkan Skim Pembiayaan Penjualan Rumah PPR& PA.

Kini dia muncul lagi, cuba menggagalkan pembangunan semula Flat 4 Tingkat Kerinchi.

Sebelum ini, penduduk Flat 4 Tingkat Kerinchi telah mengundi dan memilih sendiri pemaju yang mereka mahu. 433 keluarga telah menandatangani perjanjian dan telahpun berpindah. Kini mereka menanti dengan penuh harapan, bilakah kediaman baru mereka akan siap terbina.

Tapi pembinaan masih terbantut. Puncanya? Masih ada 34 orang yang enggan berpindah.

Alasannya? Mereka mahu pampasan yang lebih tinggi dari yang dipersetujui majoriti penduduk pada peringkat awal. Mereka terpengaruh dengan hasutan Nurul Izzah supaya menuntut jumlah yang bukan-bukan. Kini, Nurul Izzah lantang bersuara memperjuangkan nasib 34 orang ini. Mereka tertindas, laung Nurul Izzah!!

Tetapi, siapa sebenarnya yang tertindas?

433 keluarga yang telah berpindah dan telah sekian lama menanti pembinaan rumah baru mereka?

ATAU

34 orang yang enggan mengikuti hasil undian dan suara majoriti penduduk dan menuntut jumlah yang bukan-bukan dek kerana hasutan Nurul Izzah?

Kawan-kawan lihatlah sendiri, demi kepentingan politik sempitnya Nurul Izzah sanggup menghancurkan harapan 433 keluarga ini.
kredit to: keris warisan fb

About Street Writer

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

2 comments:

 1. Salam satu perjuangan
  saya sudah pautkan dan mohon pautkan bersama blog http://pecahpalakmikir.blogspot.com/
  Semoga ada masa kita boleh bekerja sama dalam perjuangan negara tercinta ini

  ReplyDelete
 2. Salam,

  Saya sudah link kan blog ini dengan blog saya. Mohon berbuat demikian juga.

  www.riziqin.blogspot.com

  Terima kasih.

  ReplyDelete