» » » » Penerima BR1M macam HAIWAN: Nik AzizKetika jutaan rakyat Malaysia bersyukur dengan pelbagai bantuan yang diberikan Kerajaan Pusat, Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat sebaliknya menyamakan usaha murni itu sebagai ‘memberikan hampas kelapa dan padi serta jerami kepada ayam dan lembu’. Menurut Menteri Besar Kelantan itu, pemberian wang ringgit sangat mendapat sambutan
kerana sama dengan ayam dan lembu yang akan datang sekiranya manusia memberikan haiwan tersebut makanan yang digemari.

 Sehubungan itu, beliau menambah, pemberian wang ringgit adalah salah di sisi Islam kerana ajaran Islam yang sebenar adalah memberikan ilmu kepada manusia.

“Orang yang menawarkan (wang) kepada orang, (sama seperti) kalau kita panggil ayam nak suruh ayam datang dekat, kita tabur hampas kelapa, tabur padi. Kalau nak panggil lembu kita bubuh (bagi) jerami.


MI...kalau usaha murni kerajaan diumpamakan seperti memberi haiwan makan..apa bezanya Nik Aziz memberi anak-anaknya belanja tak kiralah sama ada untuk belanja sekolah dan sebagainya, adakah anak Nik Aziz juga seekor binatang dan Nik Aziz sendiri adalah BAPAK binatang? Keegoan pembangkang sering menafikan usaha kerajaan untuk membantu rakyat. Akuilah bahawa yang putih tetap putih, yang hitam tetap hitam..tapi pembangkang sebaliknya. Adakah semua penerima BR1M dalam gambar di atas pada pandangan hanyalah binatang? Lihatlah rakyat betapa hinanya pandangan Nik Aziz terhadap orang miskin
About Street Writer

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

No comments:

Leave a Reply