» » Eksklusif PRU 13: Rahsia yang rakyat wajib tahu (Part 18)

Usah nodai pemikiran rakyat. (gambar hiasan)Peristiwa di Lahad Datu dan Semporna yang mengorbankan 10 orang anggota keselamatan telah membuka minda pelbagai pihak akan karenah pakatan yang dikatakan dalang sebenar di sebalik tragedi berdarah itu.

Badan Bertindak Anti Penyelewengan Negeri Kedah menggesa Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail memberi penjelasan mengenai dakwaan bahawa Naib Presiden parti itu, Tian Chua dan Ahli Majlis Pimpinan Pusat PKR, R. Sivarasa pergi ke Filipina pada awal bulan lalu.

Pengerusinya, Khairul Anuar Ramli berkata, rakyat Malaysia juga ingin tahu pendirian rasmi PKR mengenai laporan pihak risikan Filipina yang mengatakan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai dalang utama insiden pencerobohan Lahad Datu, Sabah.Berikut adalah kenyataan penuh beliau:

1. Kita meminta Wan Azizah memberi penjelasan sama ada betulkah Tian Chua dan Sivarasa pergi ke Filipina pada awal Februari tahun ini untuk bertemu pihak tertentu, atau pun Wan Azizah ingin menuduh bahawa UMNO yang membeli tiket untuk Tian Chua dan Sivarasa.

2. Kita semua mahu tahu apakah tujuan pertemuan itu dan bagaimana ia ada sangkut paut dengan pencerobohan pihak asing di Lahad Datu. Apakah Wan Azizah mahu mengatakan UMNO juga mengatur pertemuan tersebut.

3. Apakah pendirian rasmi PKR mengenai laporan pihak risikan Filipina yang mengatakan Anwar Ibrahim sebagai dalang utama dalam insiden pencerobohan Lahad Datu, atau pun Wan Azizah menunggu UMNO untuk membuat pendirian rasmi PKR.
About Street Writer

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

No comments:

Leave a Reply