» » Eksklusif PRU 13: Rahsia yang rakyat wajib tahu (Part 19)

Rakyat sering dimomokkan bahawa pemimpin UMNO/BN menyalahgunakan kuasa. Ambil tanah berekar-ekar dengan menggunakan kuasa yang ada. Rupa-rupanya itu hanyalah dakwaan semata.

Kata dulang paku serpih mengata orang dia yang lebih. Itulah perumpamaan yang boleh dibuat apabila puak2 pemimpin pembangkang juga tidak terlepas daripada gelap mata apabila dapat kuasa.
RAKYAT NAK DAPAT SATU LOT PUN SUSAH...INI YB PAS DAN ISTERI SAMPAI 130 EKAR DAPAT....ITULAH ANTARA PENYELEWENGAN KERAJAAN PAS TERENGGANU YANG TERBONGKAR

Pas Terengganu semasa berkuasa di Terengganu pernah meluluskan tanah seluas 130 ekar (50.8 hektar) untuk salah seorang wakil rakyat mereka.

Orang yang dimaksudkan ialah Sulaiman bin Abdullah di alamat, Jalan Ibrahim, Bukit Besar dan isteri Che Hamidah Che Abdul Kadir.

Kedua-kedua mereka adalah doktor perubatan dan pergigian.

Dr.Sulaiman waktu itu adalah merupakan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Kawasan Ladang waktu itu...

Nama syarikat kedua suami isteri yang diberikan tanah seluas itu ialah Imbasan Padu Sdn.Bhd, di alamat Jalan Air Jernih Kuala Terengganu.

Beberapa hari lepas Pas Terengganu membuat dakwaan terdapat ramai Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) dan Ahli Parlimen Barisan Nasional (BN) dikurniakan tanah di negeri ini.

Pesuruhjaya PAS Terengganu, Mohd Abdul Wahid Endut mendakwa wakil rakyat Umno BN dengan mudah memperolehi tanah kerajaan sekitar satu hektar seorang.

Bagaimana pun bila ditanya secara lengkap oleh pemberita sewaktu sidang media berkaitan, beliau gagal menjelaskan, sebaliknya berkata tanah berkenaan yang didakwa kebanyakan di kawasan pantai Terengganu.

Sebenarnya dengan dakwaan itu akan percik ke muka sendiri kerana zaman Pas berkuasa di Terengganu kejadian ini berlaku secara berleluasa


Tanah yang diberikan kepada Dr.Sulaiman ialah Lot PT 914, Mukim Rassau, Daerah Dungun dengan katogeri penggunaan tanah ialah pertanian. No fail: PTG.TR.02/15/0105.


sumber- pulaulangtengah

About Street Writer

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

No comments:

Leave a Reply