» » » Eksklusif PRU 13 : Rahsia yang rakyat wajib tahu! !! Part 10

Semakin ramai pelopor yang menubuhkan Parti Keadilan meninggalkan parti itu kerana semakin banyak kenyataan dan bukti yang jelas bahawa calon PM pembangkang merupakan seorang biseksual.
Kini hanya tinggal dua orang sahaja lagi yang belum berbuat demikian iaitu Wan Azizah dan Nurul Azizah. Semuanya lari sebab tidak mahu menerima PM yang tidak bermoral.
Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Aziz Nik Mat digesa menyatakan pendiriannya dan tidak termakan pujukan pemimpin Parti Keadilan Rakyat (PKR) untuk mengeluarkan fatwa menggalakkan seorang biseksual menjadi Perdana Menteri.
Bekas Mufti Wilayah Persekutuan, Tan Sri Abdul Kader Talib berkata, Nik Abdul Aziz sepatutnya tidak mengendahkan kata-kata manis pemimpin PKR bagi mengelakkan agama dan bangsanya dicengkam oleh pemimpin tidak berakhlak.
''Nik Abdul Aziz hanya berada di belakang PKR disebabkan kepentingan peribadi dan politik beliau, sebab itu Menteri Besar Kelantan itu terus setia bersama pakatan pembangkang.
''Namun dalam hal ini, beliau harus sedar tentang tanggungjawabnya terhadap rakyat dengan menyatakan pendirian berlandaskan ketetapan Islam dan menolak keburukan akhlak pemimpin PKR yang nyata jauh terpesong daripada agamanya," katanya ketika dihubungi Mingguan Malaysia di sini hari ini.
Beliau mengulas kenyataan bekas Ketua Wanita PKR Pulau Pinang, Aminah Abdullah berhubung dakwaan wujud usaha parti itu untuk memujuk Nik Abdul Aziz supaya mengeluarkan fatwa menggalakkan seorang biseksual menjadi Perdana Menteri semalam.
Sementara itu bekas Mufti Perlis, Prof. Madya Datuk Dr. Mohd. Asri Zainul Abidin menyarankan supaya rakyat tidak memberikan peluang kepada pemimpin yang terbukti rosak akhlak menerajui negara ini.
Menurut beliau, kedudukan agama Islam akan terancam, sekali gus memberi kesan kepada umat Islam khususnya dan negara amnya akibat daripada menerima pemimpin yang rosak akhlaknya.
''Tiada siapa patut mementingkan diri dalam hal ini kerana menolak pemimpin sebegini adalah wajib demi mempertahankan agama, bangsa dan negara,".

About Detektif Conan

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

No comments:

Leave a Reply