» » Eksklusif PRU 13: Rahsia yang rakyat wajib tahu (Part 32)

Adakah ini juga konspirasi UMNO?


Setiausaha Agung Pas, Datuk Mustafa Ali diminta mengambil tindakan undang-undang terhadap UMNO sekiranya merasakan penyebaran video seks mirip beliau adalah konspirasi parti itu.

Ketua Penerangan Pertubuhan Pribumi Perkasa, Datuk Ruslan Kasim berkata, Mustafa dan peguamnya perlu bertindak lebih positif dan profesional dalam menangani perkara tersebut, bukannya membuat tuduhan tanpa usul periksa.

Berikut adalah kenyataan penuh beliau:

1. Adalah tidak wajar dan tidak adil Datuk Mustafa Ali menuding jari kepada UMNO dalam insiden video klip lucah baru-baru ini. Alasan konspirasi UMNO hanya boleh diguna pakai kepada isteri beliau untuk menyedapkan hati dan tutup cerita. Tetapi apabila melibatkan pengetahuan orang ramai, maka Mustafa dan peguamnya, Asmuni Awi perlu bertindak dengan lebih positif dan lebih profesional.

2. Kita mendesak supaya Mustafa dan wanita dalam video klip itu sama ada bertindak untuk saman UMNO atau membuat sidang akbar bersama bagi menafikan insiden video seks tersebut atau terus pergi berjumpa tok kadi untuk terus akad nikah. Ini adalah tindakan yang lebih positif daripada buat tuduhan yang tidak menentu.

3. Tindakan Mustafa dan peguamnya, Asmuni itu seolah-olah seperti nak tutup malu atau nak menegakkan benang basah maka terpaksa melaungkan bahawa ini adalah konspirasi UMNO. Janganlah suka mengamalkan sikap baling batu sembunyi tangan. Kenapa orang lain yang makan nangka tiba-tiba orang lain pula yang terkena getahnya.

4. Sebenarnya tindakan mereka ini juga sama seperti apa yang telah dibuat oleh Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng dengan menyalahkan UMNO apabila terdapat ahli-ahli DAP membuat aduan kepada Pendaftar Pertubuhan (ROS) untuk meminta agar pemilihan semula Jawatankuasa Kerja Pusat (CEC) diadakan kerana Guan Eng telah bertindak menghalang 753 perwakilan DAP daripada menghadiri mesyuarat Agung pemilihan CEC tempoh hari.

About Street Writer

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

No comments:

Leave a Reply