» » #PRU 13: Calon BN paling hebat ada 12 orang anak seorang Isteri.!!!


Apabila berbicara soal salah satu kerusi yang dianggap antara kerusi panas iaitu kerusi P.037 Marang. Pasti semua orang akan memperkatakan tentang Haji Hadi Awang iaitu Presiden Pas yang menyandang kerusi itu sebelum ini. Sehingga ada yang menganggap ianya antara kubu kuat pembangkang.

Namun ramai yang terlepas pandang bahawa pada PRU 12 Haji Hadi hanya menang kerusi Parlimen Marang hanya dengan majoriti 2747 undi sahaja.

Walaupun menang namun Marang tidak selayaknya dianggap sebagai kubu kuat Pas kerana dengan kemenangan majoriti tidak sampai 3000 undi  ianya menggambarkan bahawa Haji Hadi tidaklah sehebat mana.

Amat memalukan seorang Presiden hanya mendapat undi sebanyak itu. Bandingkan dengan pengerusi ataupun presiden parti yang lain yang menang majoriti lebih 10000 undi.

Pada pandangan rakyat Haji Hadi boleh ditewaskan sekali lagi sebagaimana yang pernah dilakukan pada PRU 11 yang lalu. Yakinlah sejarah akan berulang kembali. Insya Allah Amin...

Dari segi akademik Dato' Haji Yahya tidak tewas dengan pencabarnya iaitu beliau berkelulusan ijazah dalam bidang Perundangan Islam dari Universiti Kebangsaan Malaysia. Dan yang lebih hebat lagi hasil perkongsian hidup dengan isteri tersayang To' Puan Hajjah Rosnani Ngah, mereka dikurniakan 12 orang anak. Haji Hadi Ada???

Walau apapun sebabnya marilah bersama kita pastikan Parlimen Marang akan kembali menjadi milik BN.

About Street Writer

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

No comments:

Leave a Reply