» » #FAMKlukKlek : PBSNT bakal boikot suku akhir kedua


Berasakan maruah mereka sedang diperlekehkan, Persatuan Bola Sepak Nege­ri Terengganu (PBSNT) bersedia mengambil keputusan drastik iaitu bertindak memboikot perlawanan suku akhir kedua Piala Malaysia di Johor Bahru jika perlawanan pada 17 Oktober ini tidak diubah kepada tarikh asal iaitu Sabtu ini.

Itu amaran yang diberikan oleh Presiden PBSNT, Datuk Wan Ahmad Nizam Wan Abdul Hamid, terhadap Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) jika rayuan yang mereka kemukakan tidak diendahkan dan masih mengekalkan apa yang diminta oleh Johor Darul Ta'zim (JDT).

Berasakan mereka seperti teraniaya dengan tindakan FAM yang tidak profesional dan bersikap berat sebelah, Wan Ahmad berkata mereka sudah serik diperlakukan sedemikian dan bersedia atas segala kemungkinan yang akan menimpa sekiranya tidak beraksi pada perlawanan berkenaan.

"Saya difahamkan rayuan yang kami telah kemukakan akan dibincangkan dalam mesyuarat (Jawatankuasa Eksekutif) FAM esok (hari ini) dan jika keputusannya masih sama iaitu perlawanan bermain pada 17 Oktober, saya selaku presiden (PBSNT) tidak akan menghantar pasukan Terengganu ke Johor.

"Biarlah peminat Terengganu marahkan saya sekali pun kerana bertindak sedemikian kerana saya mahu menghukum dan memberikan satu pengajaran berguna kepada FAM memandangkan ini bukan kali pertama kami dianiaya sebegini.

"FAM kena ber­ubah...sampai bila mereka hendak bersikap sebegini dan ini bukan satu perkara yang bagus untuk bola sepak kita pada masa akan datang jika situasi sebegini berterusan.

"Perkara ini akan saya maklumkan kepada semua Exco PBSNT dan saya fikir mereka semua tiada masalah untuk menerimanya memandangkan perkara ini melibatkan maruah bola sepak Terengganu," katanya ketika dihubungi semalam.

Berda­sarkan penjelasan Wan Zaman, FAM sepatutnya bersikap lebih telus dan mendapat persetujuan daripada pihak mereka sebelum membuat sebarang keputusan muktamad mengenai perubahan jadual perlawanan.

"Perkara (penundaan jadual perlawanan) ini sepatutnya perlu dibuat selepas mendapatkan persetujuan kami lebih dahulu. Jika FAM hanya memenuhi permintaan mereka (JDT) sahaja, saya yakin pada masa depan, isu ini akan menjadi rujukan bagi pasukan-pasukan lain.

"Persoalannya, adakah FAM akan layan jika pasukan lain membuat permintaan sebegini dan percayalah pasti akan ada double standard berbanding pasukan JDT," dakwanya.

Sebelum ini, PBSNT turut kecewa dengan keputusan Jawatankuasa Tatatertib FAM dalam kes 'Terowong Larkin' melibatkan JDT dengan T-Team.

Kes itu menghangatkan bola sepak negara apabila bekas pemainnya Evaldo Rodrigues Goncalves dan jurulatih kecergasan Stefano Impagliazzo, kedua-duanya dari Brazil, mendakwa ditumbuk oleh pegawai tertinggi Persatuan Bola­sepak Negeri Johor (PBNJ) sewaktu perlawanan separuh akhir kedua Piala FA di Stadium Tan Sri Hassan Yunos, 1 Februari namun kes itu tergantung begitu sahaja atas alasan kes itu turut disiasat oleh pihak polis.

Percubaan Utusan Malaysia untuk mendapatkan ulasan Setiausaha Agung FAM, Datuk Hamidin Mohd. Amin turut gagal apabila beliau tidak dapat dihubungi bagi memberikan maklum balas mengenai status terkini rayuan PBSNT.

Perlawanan JDT dan Terengganu sepatutnya berlangsung Sabtu ini, ditukar ke 17 Oktober apabila Jawatankuasa Pertandingan Tempatan FAM bersetuju dengan alasan dikemukakan oleh JDT dalam permohonannya.

Dua alasan yang diberikan oleh JDT adalah pemainnya Hariss Harun terlibat dengan perlawanan persahabatan antarabangsa mewakili Si­ngapura bertemu Hong Kong pada 10 Oktober dan mereka sedang membaik pulih padang stadium.

Dalam masa sama, Penasihat Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA), Tan Sri Annuar Musa turut membidas tindakan FAM yang bersikap tidak konsisten dalam soal perubahan jadual perlawanan selain mempersoalkan layanan yang tidak adil kepada semua pasukan bertanding.

"FAM masih tidak berubah dan jadual perlawanan tidak harus diubah sewenang-wenangnya, layanan kepada semua pasukan hendaklah sama adil, malah jadual tidak boleh diubah atas kehendak satu pihak sahaja.

"Cukup-cukuplah buat benda sebegini dan sepatutnya kekalkan jadual yang sudah lama disahkan, bila hendak berubah ini?," katanya di dalam Facebook.

About Street Writer

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

3 comments:

 1. Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI  Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI


  ReplyDelete
 2. SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA

  ReplyDelete
 3. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111
  (((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))  Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111

  ReplyDelete