» » Tak dinafikan oleh empunya diri... so betul ke tak ni?


Adakah ini satu lagi pemalsuan? SINI>>Adakah ini satu lagi perangkap untuk menunjukkan penyokong UMNO dan Barisan Nasional mudah diperangkap?
Adakah ini merupakan satu ujian untuk menentukan tahap sokongan golongan muda Melayu kepada DAP sekaligus terhadap LGBT dan kebebasan seks yang dipromosikan oleh DAP?
Alasan untuk salahkan UMNO dan Barisan Nasional apa pula yang akan dibuat oleh orang yang terlibat atau dari DAP sendiri memandangkan kedua-duanya adalah orang DAP dan merupakan yang paling rapat dengan Lim Guan Eng dan Lim Kit Siang? 
PULAU PINANG 19 Okt. – Beberapa laman blog hari ini menyiarkan gambar kemesraan antara Naib Pengerusi DAP Pulau Pinang, Zairil Khir Johari dengan bekas calon DAP bagi Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Teluk Intan, Dyana Sofya Mohd. Daud.

Rakaman gambar itu dipetik daripada laman sosial Facebook yang menggunakan nama serta wajah Zairil Khir yang juga Ahli Parlimen Bukit Bendera.

Bagaimanapun, akaun Facebook itu yang memuatkan sebanyak 13 gambar `kemesraan’ antara Zairil Khir dengan Dyana Sofya yang juga Setiausaha Politik kepada Penasihat DAP, Lim Kit Siang dipercayai palsu.

Antara blog yang memuat naik gambar-gambar `kemesraan’ Zairil Khir dan Dyana Sofya itu adalah Badut Rakyat di http://badutrakyat.blogspot.com; SangKalaJari9 di http://sangkakalajari9.blogspot.comdan TheFlyingKick di http://theflyingkick.blogspot.com.
Dalam pada itu, Zairil Khir yang dihubungi Utusan Malaysia langsung tidak menafikan gambar-gambar kemesraan antara beliau dengan Dyana Sofya seperti yang tersebar secara meluas di laman sosial tersebut.

Sebaliknya ketika ditanya mengenai perkara itu, beliau enggan mengulas lanjut dan hanya menyifatkan `politik longkang di Malaysia semakin teruk’.

Malah, Zairil Khir juga tidak memberikan jawapan ketika ditanya sama ada mahu menafikan beliau merupakan individu di dalam gambar yang tersebar itu atau sama ada mahu mengambil tindakan undang-undang.

Sebaliknya beliau berkata, ini bukan kali pertama beliau menjadi mangsa politik `longkang’ dan perkara itu berlaku disebabkan tiada isu lain yang boleh dibangkitkan.
“Telefon saya dulu pun pernah digodam,” katanya. UtusanOnline

About Street Writer

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

No comments:

Leave a Reply