» » Ahmad Said buat laporan polis salah guna namanya


Bekas Menteri Besar, Dato’ Seri Ahmad Said hari ini telah membuat laporan polis berhubung penipuan oleh Dato Ghulam Fazillah Abd. Khalil yang menggunakan namanya untuk mendapatkan   wang sebanyak RM1.8 juta sebagai syarat mendapat kawasan pembalakan yang dikenali sebagai sebagai skim kilang papan dengan menipu seorang pengurus sebuah kilang papan bernama Toh Lam  Eng di Terengganu.
Beliau mengambil wang itu untuk diserahkan kepada Ahmad Said ketika itu sebagai Menteri Besar Terengganu.
Laporan itu dibuat  di Ibupejabat Polis Daerah (IPD) Kuala Terengganu kira-kira11:30 pagi ini.
Beliau yang membuat laporan itu kerana isu ini telah mencemarkan nama baik dan reputasi dirinya. Beliau turut menjelaskan tidak pernah mengenali atau berurusan dengan orang yang bernama Dato Ghulam Fazillah Abd. Khalil itu.
Sehubungan dengan itu beliau menyerahkan kepada polis untuk menyiasat penipuan itu yang mengaitkan namanya dan mengheret mereka yang terbabit ke muka pengadilan dan menerima balasan yang setimpal atas perbuatan itu.
Laporan ini adalah kes kedua yang dilaporkan selepas kes fitnah pengambilan duit RM1 juta isu bijih besi pada Februari lalu. sumber

About Street Writer

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

No comments:

Leave a Reply