» » » » PANAS: PAS & FITNAH...

Merujuk kepada satu isu yang telah sekian lama membelenggu rakyat Terengganu iaitu berkenaan Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin yang runtuh.

 


Timbalan Pesuruhjaya PAS Terengganu yang juga ADUN Bukit Tunggal Dr Alias Razak berkata ‘tragedi’ SSMZA menunjukkan kelemahan tadbir urus dan ketidakupayaan kerajaan Umno dan Barisan Nasional (BN).

Menurutnya selepas dua tahun (bumbung) stadium runtuh SSMZA dibiar (dan) tidak dibaiki, wlaupun ada jaga satu dua orang, stadium itu besar dan jauh (terpencil) maka ia terdedah kepada mereka yang tidak bertanggungjawab untuk mencuri peralatan,

“Ini semua (merupakan) satu kelemahan dan ketidakupayaan tadbir urus kerajaan Umno (dan) Barisan Nasional terhadap harta rakyat,”jelasnya.

Beliau juga menempelak tindakan ‘pendakwaan terpilih’ yang hanya dibuathanya ke atas seorang juruteknik kerana menurutnya begitu banyak kesalahan yang berlaku dalam pembinaan stadium tersebut sebagaimana dilaporkan Jabatan Kerja Raya (JKR).

Apakah Dr Alias cuba mengatakan kerajaan negeri ‘lembam’, tidak menyediakan peruntukan dan tidak serius mengatasi isu ini?

Hakikatnya dalam membersih sisa keruntuhan, membaiki, membaik pulih dan kerja-kerja lain bersangkutan, memanglah kerajaan negeri besar peranannya. Apa peranannya? BACA DI SINI

About Street Writer

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

No comments:

Leave a Reply