» » Eksklusif PRU 13 : Rahsia di sebalik anak ikan...

Tindakan Pengarah Strategik Parti Keadilan Rakyat (PKR), Rafizi Ramli yang terus berdiam diri berhubung dakwaan beliau berminat untuk membela anak ikan dan berhasrat menukarkan nama National Feedlot Corporation kepada "National Fish Corporation" terus menimbulkan persoalan.

Timbalan Pesuruhjaya Kelab Tolak Individu Bernama Anwar Ibrahim (TIBAI) Kedah, Saiful Ambar Abdullah Ambar berkata, jika Rafizi terus membisu mengenai perkara itu, masyarakat awam akan membuat pelbagai spekulasi tentang cara hidup dan kecenderungan beliau sebagai orang yang rapat dengan Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim.
Berikut adalah kenyataan penuh Saiful Ambar:
1. Kita ingin minta penjelasan daripada Anwar Ibrahim sama ada betulkah Rafizi Ramli mahu menukar nama NFC daripada 'National Feedlot Corporation' kepada 'National Fish Corporation' jika pakatan pembangkang menang PRU-13.
Jika benar, maka kita mahu tahu mengapa Rafizi sanggup tabur fitnah terhadap Shahrizat semata-mata disebabkan minat beliau terhadap anak ikan. Apakah minat Rafizi terhadap anak ikan mengatasi kebenaran dan kepentingan negara?
2. Kita juga mahu tahu apakah tema cow & condo bagi tahun lepas kini akan ditukar jadi tema "Rafizi & anak Ikan" bagi tahun ini? Kita yakin Anwar selaku Penasihat PKR boleh bantu memberi penjelasan yang terperinci perihal National Fish Corporation sebab Rafizi tiba-tiba jadi bisu dan kelu.
3. Kita juga mahu tanya Rafizi sama ada perihal ikan dan anak ikan akan dimasukkan dalam manifesto PKR menjelang PRU-13. Jika Rafizi enggan jawab tentang tukar nama NFC, maka orang akan buat pelbagai spekulasi tentang cara hidup dan kecenderungan beliau sebagai orang yang rapat dengan Penasihat PKR.

Ps: kenapa agaknya pemimpin pakatan nak bela anak ikan...?

About Detektif Conan

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

No comments:

Leave a Reply